03 Eylül 2009

Online Arkadaşlık. Modern Çağın aşk Tanrısı Arkadaşlık Siteleri


Online arkadaşlık ve arkadaşlık siteleri hobi olmaktan çıkıp, kişilerin uzun vadeli ilişki ve ideal eş bulabildikleri hızla büyüyen bir sektör haline geldi. Türkiye’de İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Adana gibi illerden arkadaşlık arayan binlerce yalnız insan, farklı bir alternatif olarak gördüğü arkadaşlık siteleri ile kendileri için mükemmel eş adaylarını buluyor, tanışıyor ve evlenebiliyor. Arkadaşlık siteleri benzer ilgi alanları ve özellikleri olan insanları sahip oldukları yazılım altyapısıyla eşleştiriyor ve günümüz modern çöpçatanlık görevini üstleniyor.
Arkadaşlık sitesi sistemine dahil olup, profilinizi doldurduğunuz andan itibaren benzer özelliklere sahip bir çok kullanıcıyla eşleşme imkanı sağlayarak tanışmanıza yardımcı oluyor. Sistemde oluşturulan profillerin ilgi alanları, özellikleriniz, aradığınız kişiye dair özellikler ile ilgili bölümler vardır. Ne kadar çok alanı doğru olarak doldurursanız, sizin için en uygun aday ile tanışma yüzdenizde o oranda artacaktır.
Arkadaşlık sitelerinde temel olarak yaş aralığı, cinsiyet ve yer bilgilerini, girerek diğer üyeleri bulmanızı sağlayan arama kutuları vardır. Bu arama sonucu tabi ki size geniş bir kişi listesi sonucu verecektir. Bir çok arkadaşlık sitesinde temel özellikler yanında öznitelikleri içeren detaylı arama kutuları ile aramalarınız daraltarak istediğiniz kriter, özellik ve nitelikte kişilere ulaşmanız mümkündür, Örneğin göz rengi, saç rengi, alışkanlıklar, eğitim düzeyi gibi nitelikleri belirleyerek tercihlerinizi belirleme imkanı sunar.
Son zamanlarda bir çok arkadaşlık sitesinde gördüğüm karmaşık kişilik ve uyum testleri ile matematiksel eşleşmeler yapılmakta, uyumluluk ve ilişki potansiyeliniz algoritmik olarak hesaplanıp yüzdelere dökülmektedir. Şahsi kanaatim kimler tarafından hazırlandığı belli olmayan ve bilimsel temellere dayanmayan bu testlerin iki kişi arasındaki uyumu belirleyemeyeceğidir. Amaç sitede üyelerin daha fazla zaman geçirmelerini sağlayarak online kişi sayısını yüksek göstermekten başka bir şey değildir. Hatta yapılan bir çok araştırmaya göre özellikle arkadaşlık sitelerinde bu testlere harcanan vakit dolayısıyla kişiler yeteri kadar kişiyle iletişime geçmediği için tanışabileceği bir çok uyumlu kişi ile tanışma fırsatınıda elinden kaçırmış oluyor. En uygun iletişim ve ruh eşinizi bulma yolu doğruluğu ve bilimselliği ispatlanmamış testler yerine birebir mesajlaşmak, site imkanları dahilindeyse görüntülü sohbet etmek ve sesli sohbet etmek olacaktır.
Son zamanlarda internet kullanımının yaygınlaşmasıyla birlikte arkadaşlık sitesi vasıtasıyla tanışan ve hayatlarını birleştiren insanların sayısı artmaktadır. Bu arkadaşlık ve evlilik siteleri mükemmel eş adayınızı bulmaya yardımcı olmakta önemli bir rol almış durumdadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder